Står du for underholdningen til årets julefrokost, og mangler du inspiration til, hvilke lege der sætter gang i festlighederne? Vi har samlet en række bud på sjove julefrokost lege, som med garanti vil vække begejstring hos gæsterne og sætte gang i lattermusklerne.

Julefrokost er meget mere end sild, snaps og glaseret juleskinke. Julefrokosten byder på nogle hyggelige timer i samvær med vennerne, kollegaerne eller familiemedlemmer, og typisk vil aftenen eller dagen indeholde sjove lege, quizzer eller anden form for underholdning. Faktisk kan underholdningen være dét som gør, at julefrokosten bliver endnu sjovere.

 

7 sjove typer underholdning til julefrokosten

Hvis I er i tvivl om, hvilke lege eller former for underholdning der passer til julefrokosten, har vi gjort det nemt for jer. Vi har nemlig samlet 7 ideer til julefrokost underholdning, som I frit kan hente inspiration fra - vi lover jer, at julefrokosten næppe vil blive kedelig.

Stoledans

En klassiker som nok er kommet for at blive, er stoledans, som ikke kræver andet end - godt gættet, stole.

Det skal du bruge:

 • Stole
 • Stopur
 • Musik

Opstil stolene i en rundkreds (det antal som I er, minus én). Sæt noget festligt musik på og gå omkring stolene. Når musikken stoppes, gælder det om at være hurtig og finde en stol, før alle er optaget.

Vedkommende, som ikke finder en stol, er ude af legen. Om der skal være en straf, er helt op til jer at afgøre. 

Kortspil

Der er nærmest uendelige muligheder for underholdende lege, hvis du ligger inde med et klassisk kortspil - også når det drejer sig om julefrokost underholdning.

Det skal du bruge:

 • Et sæt kort

De fleste kortspil er nemme og hurtige at lære, og I kan være flere om et spil. Nogle af de velkendte kortspil er Meyer, 500 og 31, og hvis I ønsker, kan de fleste kortspil nemt laves om til drukspil

 

Musikquiz

Hvem elsker ikke en god og underholdende quiz? Som underholdning til julefrokosten vil det være oplagt med en julemusik-quiz i løbet af aftenen.

Det skal du bruge:

 • Playliste med julesange
 • Ark med de korrekte svar

Saml alle de gode gamle juleklassikere og bland dem med de nye og moderne julesange og se, hvem der er hurtigst til at gætte sangen. Én person skal agere dommer, mens I andre deler jer i to hold. Musik er en oplagt mulighed for underholdning til julefrokosten, da musik binder folk sammen, har en afslappende effekt og spreder god stemning i lokalet.

Brætspil

Det er aldrig en dårlig ide, at have et par brætspil liggende fremme, når den skal stå på julefrokost underholdning. Brætspil kan spilles individuelt, som par eller i grupper. Se hvem der er bedst til at tegne og gætte med spillet “Gæt en tegning”, der sætter ens kreative evner på prøve. “Skal du være fræk” er et andet underholdende spil, hvor I skal komplimentere og fornærme hinanden på en sjov måde - der er garanti for grin, som både foregår over og under bæltestedet.

Beer Pong

Måske går turen videre til byen, når julefrokosten er slut. Beer pong er den perfekte partystarter, og reglerne er simple og hurtige at lære. Selvom spillet hedder beer pong, kan du sagtens erstatte øllen med en anden favoritdrik, såsom cider.

Det skal du bruge:

 • Bord
 • Kopper
 • Bordtennisbold
 • Øl eller andre drikkevarer

Opstil et aflangt bord, evt. et sammenklappeligt beer pong bord, og placer nogle plastikkopper for enden af hvert bord. Nu gælder det om at kaste en bordtennisbold i modstanderens kopper. Vinderen er den, som først får elimineret modstanderens kopper.

Pakkeleg

En af de mest populære selskabslege til julefrokosten er pakkeleg. Alle medbringer en pakke hjemmefra, som lægges på midten af bordet. Der er dømt julefrokost underholdning for alle pengene, så snart I går i gang med denne klassiske leg.

Det skal du bruge:

Alle sætter sig rundt om bordet og skiftes til at slå med en terning. Slår du en 6’er, må du tage en valgfri pakke fra bordet. Når alle pakker er fordelt, sættes en alarm på et ukendt antal minutter, hvorefter det er tid til at “stjæle” pakker fra hinanden. Når tiden er gået, må alle åbne sine pakker.

Tips til pakkeleg: 

 • Aftal hvilket prisleje pakkerne skal ligge inden for.
 • Hvis I er mange til pakkeleg, kan I med fordel spille med 2 terninger.
 • Hvis legen skal være mere fair, kan I lave en regel om, at alle skal have mindst én pakke liggende foran sig, når tiden er gået.

Julekaraoke

Karaoke er alletiders underholdning til at sætte gang i festen og få en sjov aften. I og med at det er til en julefrokost, vil det være oplagt at lave en playliste, som udelukkende består af julehits. Hvem er bedst til at skråle med på hitsene Last Christmas og Do They Know It’s Christmas eller udlede sin indre diva til All I Want For Christmas Is You? Så snart du hiver karaokeanlægget frem, er I garanteret masser af sjov til julefrokosten.

Med disse tips og inspiration til julefrokost lege er du godt rustet til at have en sjov og hyggelig julefrokost med kollegaer eller venner.

Om der skal være præmier på højkant, er helt op til jer selv at bestemme. Men hvorfor ikke gå all-in, når den alligevel skal stå på julefrokost sjov?

Skru op for julestemningen og bed alle i selskabet om at iklæde sig jule kostumer eller julesweater. Det er kun jul én måned om året, og derfor gør det ikke noget, hvis påklædningen er lidt udover det sædvanlige.

Uanset hvilken form for julefrokost underholdning du er på udkig efter, kan vi næsten med garanti sige, at du finder det hele hos PartyVikings.