En af de bedste ting ved oktoberfest er selvfølgelig oktoberfest kostumer. Størstedelen af folk, som deltager til festen, har traditionelle kostumer på. Nemlig Lederhosen og Dirndl.

Hvad har man på til Oktoberfest?

En af de bedste ting ved oktoberfest er selvfølgelig kostumerne. Størstedelen af folk, som deltager til festen, har traditionelle kostumer på. De berømte Lederhosen, som er et par læderbukser med seler, er som regel det, mændene har på. Pigerne går typisk klædt i de farverige kjoler, nemlig en Dirndl. En Dirndl kjole er mest i Danmark kendt som en Heidi kjole. Så få fat i én af de ovenstående og andet udstyr til Oktoberfesten, og hav en fed aften sammen med vennerne. Det er helt okay, hvis du ikke vil have nogle af de ovenstående kostumer på, men du i stedet vil skille dig ud!

Lederhosen er traditionelle bukser som dengang blev brugt som arbejdstøj. I dag bliver de mest brugt som udklædning under Oktoberfesten

Oktoberfest kostumer til mænd

Mændene har traditionelt set Lederhosen på til Oktoberfest. Lederhosen består af læderbukser med sele, som både fås i en kort udgave og en udgave, hvor bukserne går ned over knæene. Traditionelt set blev Lederhosen brugt som arbejdstøj, men i dag bliver de mest brugt som udklædning under Oktoberfesten. For at fuldføre outfittet, så vil det være en god ide at finde en skjorte, hat og hvide lange strømper dertil. Kig i dit klædeskab, og se om du ikke kan finde noget passende eller få fat i det inden begivenheden.

Dirndl, også kendt som heidi, er en traditionel kjole. De findes i mange forskellige længder og varianter.

Hvad har kvinder på til oktoberfesten?

Kvinderne har typisk den traditionelle tyrolerkjole på til Oktoberfesten. Tyrolerkjolen bliver traditionelt kaldt for en Dirndl. Den traditionelle kjole stammer fra den sydlige del af Tyskland og Østrig, og findes i forskellige længder og varianter. F.eks. kan du gå klædt i en tyrolerkjole, som er en kjole med puffede skuldre, og som er lidt kortere end de andre varianter. Fælles for alle kjolerne er, at det bæres med et forklæde. Der er masser af forskellige slags kjoler, så find en kjole, der passer til din smag og bliv den flotteste oktoberfest pige til stede.