Findes der noget bedre end et godt grin, mens du venter på at festfyrværkeriet begynder og klokken slår tolv? Nytårsaften er den perfekte anledning til at tage hul på en række skøre og sjove selskabslege, så ventetiden frem til midnat bliver kortere.

Selvom der findes et hav af selskabslege til nytår, kan det sommetider være en udfordring at komme på en idé. Derfor har vi samlet en række selskabslege for voksne til nytår, som med garanti sætter gang i lattermusklerne. Nedenfor finder du en god blanding af 8 underholdende lege - både med og uden alkohol.

Kniber det med at finde på nytårs selskabslege?

Rækker fantasien ikke til mere end stoledans eller musikquiz, så frygt ej - vi har nemlig gjort arbejdet for dig, så du trygt kan læne dig tilbage og udvælge en håndfuld selskabslege til nytår, som du mener, passer bedst til vennegruppen nytårsaften.

Sjove brætspil er altid en sikker vinder

Brætspil er altid en sikker vinder, når det kommer til god underholdning. Du har helt sikkert et par spil liggende bagerst i skabet, som sjældent ser dagens lys, men hvorfor ikke finde dem frem fra gemmerne, så de er klar til årets sidste aften?

Er du på udkig efter det perfekte spil til nytårs underholdningen er Cheers en absolut anbefaling. Her har I flere muligheder inden for forskellige lege, som er samlet i ét spil. I kan nemt gøre spillet til et drukspil ved at inkludere straftårer til taberen.

Test smidigheden med limbo

Hvem husker ikke limbo fra barndommen? Måske var du den ukronede mester som 10- årig, men hvordan kommer det til at gå som voksen? Limbo er perfekt til alle aldre, og så snart der sættes musik på, gælder det om at holde tungen lige i munden.

Legen bliver kun sværere og sværere, for hver gang stangen sættes en tak ned. Limbo Sættet er perfekt til nytårs selskabslegen.

Ballondans

Leder du efter et festligt lille indspark til nytårsfesten, er ballondans et glimrende bud. Hver deltager puster en ballon op og binder den fast til anklen - alternativt kan I have en ballon på hver ankel, hvis I ikke er så mange deltagere.

Når musikken begynder at spille, gælder det om at træde på de andre balloner. Springer ballonen, er man ude. Den sidste person, som står tilbage med en intakt ballon, er vinderen. Find balloner og andet spændende pynt til nytårsaften her. 

Start aftenen med en omgang beer pong

Det klassiske beer pong er den perfekte party-starter, hvis I skal videre i byen nytårsaften. Her kan I udfordre hinanden og se, hvem der er bedst til at ramme modstanderens kop. Der er garanti for masser af sjov, og dine præcisionsevner vil i dén grad blive sat på en prøve.

Du kan snildt bruge et bord fra stuen, et par engangskrus og mon ikke der gemmer sig et par bordtennisbolde et sted i skabet? Ellers kan du også investere i dit eget sammenklappelige beer pong bord, som nemt kan hives frem til kommende fester. 

Musikquiz er altid et sikkert hit

Denne leg er en sand fryd for ørene - eller ikke. Det kommer an på, hvor god du er til at synge. Musikquizzen er en oplagt selskabsleg til nytår, hvis I er mange samlet, og mangler en sjov leg.

Først og fremmest skal der laves en playliste som indeholder hits. I bestemmer selv, om det skal være hits gennem et specifikt årti, dette år eller noget helt tredje.

Når playlisten er på plads, deles I i to hold, hvorefter første spiller på det ene hold, får hørebøffer på og skal synge eller nynne sangen fra playlisten.

Holdkammeraterne skal nu gætte, hvad det er for en sang. Gættes der rigtigt, får man et point - gættes der forkert, går pointet til modstanderen.

 

Hvis I ønsker at skåne hinanden for de “skønne” sangstemmer, kan I i stedet give quizzen et lille twist. I er stadig inddelt i to hold, men i stedet spilles der 5-10 sekunder af en sang, hvorefter hvert hold skal nedskrive titel og kunstnernavn. Vinderholdet er det hold med flest korrekte svar.

Tegn og gæt et mesterværk

Hvem elsker ikke en god omgang tegn og gæt. Du behøver ikke have kunstneriske evner som Picasso eller Van Gogh, mindre kan også gøre det. Denne hylende morsomme nytårs selskabsleg er lige til at gå til, da den ikke kræver mere end en blyant og papir.

Fyld en skål med post-its, som hver især indeholder navnet på en ting, dyr, person eller sted. Herefter inddeles I i to hold, og skiftes til at trække en seddel og tegne dét, som der står. Vinderholdet er dem, som har gættet flest tegninger. 

Hvem er jeg?

En anden simpel selskabsleg til nytår er den klassiske “hvem er jeg”. Her skal deltagerne gætte en person ud fra ja/nej spørgsmål. Skriv en masse navne på kendte personer og læg sedlerne ned i en skål.

Herefter trækker en deltager en post-it seddel, uden at se hvad der står, og sætter den i panden. Deltagerne skal nu stille spørgsmål til de andre, som kun må svare ja eller nej.

Klæd jer ud til et tema

Dette er ikke en selskabsleg som sådan, men for at gøre aftenen endnu mere festlig, kan I arrangere en temaaften, hvor alle gæsterne skal komme udklædt. Det kan være de blot skal være iført sjove nytårshatte eller have mindst én beklædningsdel, som indeholder guld- eller sølvglimmer.

Hvis I ikke har gjort nogle tanker om at tage videre i byen, kan I måske iføre jer sjove og spændende kostumer, og få den fedeste aften i selskab med zombier, politibetjente, cheerleaders, sømænd og kyllinger. Husk at I har kun den sjov, som I selv laver, og det er tilladt at gå de ekstra skridt på årets sidste dag.