Har du styr på reglerne for den klassiske selskabsleg, beer pong? Hvis ikke, klæder vi dig godt og grundigt på, så du står stærkere, næste gang du skal konkurrere om, hvem der er bedst til at ramme modstanderens kop. Herunder har vi nemlig samlet alle beer pong regler på dansk, så du kan få et overblik over, hvordan den sjove selskabsleg er skruet sammen.

Hvad er beer pong?

Overordnet set er spillet ret simpelt: Det gælder om at ramme modstanderens fyldte ølkopper med en bordtennisbold. For at vinde beerpong handler det om at samarbejde, have gode kastevner og øje for præcision.
Beer pong har det med at samle folk - også folk som ikke deltager i legen, og der bliver hurtigt kørt en stemning op bestående af latter, folk der hepper og ærgrelse, når bolden ikke rammer koppen. Når en bold rammer i koppen, skal en fra modstanderholdet drikke indholdet. Vinderen er det hold som først får elimineret modstanderens krus. Bliver klogere på de enkelte regler for beer pong længere nede.

 

Det skal du bruge til beer pong

Der skal ikke bruges særlig meget udstyr til beer pong. Det eneste, du skal bruge, er kopper, bordtennisbolde og et bord. Hvis du går meget op i selskabslegen, som stammer fra USA, kan du med fordel købe et sammenklappeligt beer pong bord.
Der findes også originale beer pong kopper, som kaldes red cups og blue cups, lige så vel som du kan købe beer pong bolde af høj kvalitet, som sikrer fantastisk bounce og stabilt svæv. Bordtennisboldene har det altid med at blive væk i løbet af aftenen, og derfor kan det være en god ide med et lager af ekstra bolde. Der findes intet værre end at skulle afbryde et fantastisk spil og stemning, fordi der mangler bolde.

Sådan klargøres spillet

Beer pong reglerne for klargøring af spillet er også lige til. Der skal placeres 10 kopper i hver ende af bordet, så de danner en trekant - start med at placere 4 kopper på række tættest på dig selv, hvorefter rækkerne hedder tre, to, en. Er du den heldige ejer af et originalt beer pong bord, er der ofte afbildet, hvor kopperne skal placeres.

Når placeringen er på plads, fyldes kopper ⅓ op med øl. Hvis du ikke bryder dig om øl, kan du i stedet bruge cider, Mokai eller hvad du ellers plejer at drikke.

Inden spillet går i gang, er det altid en god ide at få afklaret, om alle kender reglerne for beer pong.

De 3 skudtyper

Som udgangspunkt er der tre former for skudtyper, som er accepteret i forhold til de officielle beer pong regler:

  1. Den bløde bue: Bolden kastes højt op i luften, så den danner en blød bue ned mod koppen
  2. Det hurtige kast: Bolden kastes hurtigt og direkte mod koppen
  3. Bounce kastet: Bolden rammer bordet, inden det rammer mod kopperne

Og nu til beer pong reglerne

Når først I har inddelt jer i hold, kan I slå sten-saks-papir eller plat eller krone for at afgøre, hvilket hold der starter med at kaste.
Så snart spillet er i gang, skiftes hvert hold til at kaste boldene. Hvert hold skal bruge to bordtennisbolde pr. runde. Hvis man er mere end to personer på holdet, skiftes man til at kaste boldene.

Albue over bordkanten

Når du kaster bolden, må albuen ikke overskride bordkanten. Sker dette, resulterer det i omkast, hvilket er surt, hvis bolden rammer koppen. Det er god kutyme at gøre modstanderen opmærksom på, hvis albuen overskrider kanten, inden der kastes.

Bounce

Bouncer bolden og rammer en kop, skal modstanderen drikke 1 ekstra kop og fjerne dem. Beer pong reglerne for bounce er altså en sand fordel.

Double shot

Er dig og dit hold så heldige at ramme to forskellige kopper i én runde, kaldes det en double. Kopperne fjernes, og I får 2 ekstra kast.

Triple shot

Rammer du og en holdspiller den samme kop, kaldes det en triple. Udover at fjerne koppen skal modstanderen fjerne to andre valgfrie kopper.

Re-rack

Hvert hold må lave én omrokering (re-rack) af modstanderens kopper én gang i spillet. Omrokeringen skal ske, inden I kaster boldene.

Air Ball

Kaster du en bold forbi bordet, skal du fjerne og drikke en tilfældig kop fra egen side af bordet.

Spill it

Er du så uheldig at vælte en af dine egne kopper, skal den fjernes.

Fumble

Koppen skal fjernes, hvis en fra holdet taber en bold ned i egne kopper. Derfor er det vigtigt at have styr på sine bolde og ikke fumle for meget med dem.

Beer pong turnering

 

FAQ

Hvordan spiller man beer pong?

Inddel jer i to hold, hvorefter I skiftes til at ramme modstanderens fyldte ølkopper med en bordtennisbold. Selskabslegen spilles på et aflangt bord, hvor kopperne placeres i trekantsformat i hver bordende. Vinderen er det hold, som først får elimineret modstanderes kopper.