Der er mange pokervarianter, og det kan måske være svært at hitte rundt i det. Vi har lavet en guide til texas holdem poker, så du kan få styr på spillet og inviterer vennerne til en fed pokeraften.

Hvordan spiller man poker?

At lære hvordan man spiller poker er ikke så svært. Hvis du vil forstå hvorfor så mange kan lide at spille poker, er denne begynder guide omkring det grundlæggende og simple poker regler alt du skal bruge. Lær at spille poker med denne guide! Poker er et meget simpelt spil at lære, lær poker regler og kombinationer på ingen tid! Men lad det ikke forhindre dig. Det er ikke svært, når først du kan alle reglerne og det grundlæggende for poker.

Texas holdem poker regler for begyndere

Texas holdem poker er den mest populære af alle poker varianter og kan spilles fra 2-10 spillere. Formålet med Texas holdem poker er at bruge dine samt bordets kort til at lave den bedst mulige kombination. Man vinder ved at samle så mange poker chips som muligt, som man satser gennem spillets gang. Så hvordan spiller man det? Hver spiller modtager 2 kort. Der vil så være op til 5 kort i midten af bordet. Man skal så have den bedste mulige 5 kort kombination af de 7 kort (din hånd og bordets kort).   Poker kombinationer

På billedet vises poker kombinationerne

Texas holdem poker regler og kombinationer

Her er nemme pokerregler i rækkefølge og de forskellige poker kombinationer, som er sorteret efter bedste til værste kombination:
  1. Royal Flush: når man har A, K, Q, J, 10 i samme kulører (spar, hjerter, klør, og ruder).
  2. Straight Flush: når man har 5 kort i rækkefølge (f.eks. 4,5,6,7,8 i samme kulører).
  3. Four of a Kind: når man har 4 af de samme kort (f.eks. fire knægte, fire 8'er)
  4. Full House: når man har 3 samme kort og et par (f.eks. to 4'er og to 7'er)
  5. Flush: når man har 5 kort af samme kulører (spar, hjerter, klør, og ruder).
  6. Straight: når man har 5 kort i rækkefølge (f.eks. 5,6,7,8,9).
  7. Three of a kind: når man har 3 af de samme kort.
  8. Two pair: når man har to par (f.eks. to 3'er og to 8'er).
  9. Pair: når man har to af de samme kort (f.eks. to konger eller to 9'er).
  10. High card: når man ikke har de overstående så tæller det højeste kort (f.eks. Dit højeste er knægt vil du slå modstanderens hånd hvis deres højeste kort er lavere).
Hvis spillerne har de samme kombinationer, tæller det højeste kort (f.eks. hvis begge spiller har et par, vinder spilleren med det højeste par).

Komplet sæt med flot kvalitets kuffertpoker chips, spillekort og terninger. Sættet kan købes her

Poker chips regler

Udover de chips angivet med en værdi, er der også andre chips. De her chips går på runde og har forskellige funktioner. Dealer chippen Dealer chippen er placeret på bordet foran en person som spiller dealeren for den runde. Chippen gør også at dealeren skal smide sin indsats sidst efter første indsats runden. Efter hvert spil (spillere modtager nye kort) går chippen videre i urets retning til den næste spiller. Blind chippen Blinds er det første indsats. For hver gang der skal til at uddeles kort, vil 2 spillere smide sin indsats før kortene gives. De her indsats er kaldet small blind og big blind. Spilleren til venstre for dealeren starter med small blind og spilleren til venstre for small blind starter med big blind. Big blind er minimumindsatsen efter kortene er delt ud til spillerne, hvor i mod small blind er halvdelen af det. Formålet med disse blinds er, at der altid vil være nogle chips (med værdi) at vinde under hvert spil. Samt undgår man at en spiller ikke vil smide nogen indsats under hele poker spillet.

Rundt poker bord top er en bordplade. Med denne bordplade får spillerne en super professionel og intens poker følelse.

Spillets gang Alle spiller starter med samme antal chips. Efter de første 2 spiller har smidt deres indsats (small og big blind) uddeles kortene. Man har så normalt 3 muligheder: fold, raise eller call. Raise Hvis du raiser vil du forøge indsatsen højere end big blind indsatsen. Hvis der spilles med no limit kan man forøge indsatsen med alle ens chips som også kaldes all-in. Hvis der spilles med begrænsninger, kan man sætte en raise til maksimum det dobbelte af big blind. Call Hvis du caller matcher du din indsats med den forrige indsats. Det vil sige hvis en spillers indsats var 2 og den næster raiser til 8, så skal din indsats også være 8. Fold Hvis du folder giver du dine kort i stedet for at smide en indsats. Det gør man typisk fordi man ser en lille chance i at ramme poker kombinationerne med sine kort. De 2 kort man folder skubbes ind til midten af bordet med bagsiden opad. Check Hvis ingen smider en indsats i runden, kan man vælge at ''check'', som udføres ved at sige det eller banke på bordet 2 gange. Typisk bruger man dette når man har en svag hånd eller vil have de andre spille til at smide en indsats før dig. Man kan også checke hvis du har big blind chippen og ingen har raised beløbet inden det bliver din tur.

Kortblanderen er et sjovt gadget der samtidig er yderst praktisk. Slip for at blande kort gang på gang med denne kort blander.

Indsats runder

Der er fem runder i Texas holdem poker. I disse fem runder gælder visse regler som ses herunder: Første runde Den første runde spilles når alle spillere har modtaget sine to kort. Man begynder så at smide sin indsats, hvor spilleren til venstre for big blind starter. I denne runde vises ingen af de 5 kort man skal sammenligne med. Når man har været igennem alle spiller er runden ovre. Hvis ingen smider en indsats i runden, kan big blind, som er den sidste person i turen checke og spillet vil slutte. Dog har big blind mulighed for at raise som gør at andre spiller skal enten call, raise igen eller fold. Anden runde Dealeren vender tre kort fra dækket og placere dem i midten af bordet. Der er dog også poker dealer regler som er ''burn card'' og er kortet på toppen af dækket. Dette kort skal placeres i midten af bordet med bagsiden opad. Når de tre kort er vendt, er der en indsats runde mere. Nu starter runden med den første (venstre for dealeren) af de tilbage spillende spillere, som skal smide en indsats. Herfra kan man igen call, raise eller fold. Igen, når alle spillere har været igennem slutter runden. Tredje runde Dealeren burner igen top kortet som ligges ovenpå det forrige burn card. Herefter viser dealeren det fjerde kort fra bunken og placere den i midten sammen med de andre. Nu er der igen en indsats runde med samme holdem poker regler som i den forrige runde.

Spillekort Et spil kort er bare et must have til en pokeraften!

Fjerde runde Igen skal et kort burnes og nu vises det femte kort. Dette kort er det sidste kort af de 5 kort, som vises i midten på bordet. Igen, er der en indsatsrunde med samme regler. Hvis der kun er en spiller tilbage, modtager denne spiller alt indsatsen fra alle runderne og vinder. Hvis der er flere end 1 spiller tilbage er der en femte runde, også kaldet showdown.

Showdown runden

I denne runde skal spillerne vise deres 2 kort. Spilleren med den bedste kombination vinder hele puljen. Den bedste kombination er besluttet ud fra spillernes bedste fem kort ud fra sine egne og bordets fem kort. Hvis 2 spiller har samme kort kombination, splittes puljen. Hvis man ikke vil vise sine kort kan man placere dem med bagsiden opad i midten af bordet, som er et automatisk tab. Man kan gøre dette når en anden spiller har en bedre kombination og du ikke vil vise spillerne, om dine kort var gode eller dårlige Man kan både spille poker for sjov eller med rigtige penge, hvor et antal penge udgør et vidst antal chips.