Hvad er oktoberfest? Oktoberfest er den største ølfestival i verden. Festen bliver afholdt hvert år fra midten af september til starten af oktober og varer 16 dage.

Den største fest bliver afholdt i München i Tyskland. Hvert år kommer der ca. 6 millioner mennesker fra hele verden til festen i München, hvilket er en stor succes.

Den første oktoberfest blev fejret tilbage i 1810 for at fejre Prins Ludvig og prinsesse Therese. I dag har festen udviklet sig til at være en stor tysk folkefest.

Oktoberfesten afholdes årligt og er en stor folkefest, som varer over en længere periode. Til festen møder man op i traditionelle folkedragter, spiser, drikker, danser og laver mange forskellige aktiviteter.

Udover, at Oktoberfesten er en øl festival, så er det også en stor forlystelsespark. Her kan du tage en tur på de store forlystelser. Du kan også spille og købe forskellige snacks som vafler, slik og popcorn.

Derudover er der mulighed for at få fat i de traditionelle Oktoberfest-kostumer. Kostumerne er nemlig Tyrolerkjolen (Dirndl), som også i Danmark er kendt som Heidi, og for mænd den populære Lederhosen. I dag bliver festen fejret over hele verden, hvor folk samler sig for at have en sjov og festlig aften.

Hvordan opstod oktoberfesten?

Folkefesten fejres på baggrund af, at Prins Ludwig af Bayern og prinsesse Therese havde bryllup. Fejringen var en stor succes, og derfor besluttede man, at festen skulle afholdes årligt.

Folkefesten begyndte som en fejring for Prins Ludwig og Prinsesse Therese ægteskab i 1810. Alle byfolk blev inviteret til at fejre den store fest. Fejringen var så stor en succes. Derfor fejrede man det hvert år, forskellige steder i verden, hvor der er godt selskab og god stemning.

Hvor stammer oktoberfest fra?

Oktoberfesten stammer fra Theresienwiese i München, Tyskland. Festen opstod i årstallet 1810 på baggrund af brylluppet, som skulle stå mellem kronprins Ludwig og prinsesse Therese.

Hvornår starter Oktoberfest?

Oktoberfesten starter traditionelt d. 18. september og slutter d. 3. oktober. Oktoberfesten finder sted fra midten af september til starten af oktober.

Hvor lang tid varer Oktoberfest?

Oktoberfesten varer 16 dage. Den traditionelle Oktoberfest, som bliver afholdt i München i Tyskland, varer fra d. 18. september og slutter d. 3. oktober.

Festen starter typisk tidligt på dagen og slutter først, når de sidste er gået hjem. Derfor bliver oktoberfesten et brag af en fest med meget tid til at få det rigtigt sjovt med sine venner.

Hvad laver man til- og hvordan fejres oktoberfest?

En stor del af festen består af dans, god mad og masser af øl! Festen fejres ved, at der i løbet af dagen bliver holdt forskellige konkurrencer. Der bliver holdt drukspil og spilleaktiviteter. Derved kan man også finde masser af kostumer og udstyr til oktoberfesten

I dag, når man deltager til en fest, er der fyldt med pynt, god stemning, musik dagen lang og øl i lange baner. Man møder festglade mennesker, som går i kostumer, såsom Dirndl for kvinder og Lederhosen for mænd.

Folk møder typisk op til festen med sine venner, familie eller kærester. Der spises og drikkes en del til den store fest, mens der spilles høj musik og danses. Festivalen tilbyder også mange andre form af sjove aktiviteter, og under hele dagen bliver der holdt masser af konkurrencer.

Hvad serverer man til oktoberfest?

Man skal især ikke glemme øllene til en oktoberfest. For at der skal bundes øl, skal der også serveres mad.

Festen har masser af god mad at byde på. Du kan f.eks. starte med at servere grillkylling med kartoffelsalat og fisk på pind. Disse retter er ofte de retter som udbydes under arrangementet. Hvis du hverken er til kylling eller fisk har du også mulighed for at spise oksesteg samt svinesteg.

Er du ikke til øl findes der også cider og ikke-alkoholiske drikkevarer såsom sodavand og vand.