Er du klar til årets vilde sommerfester? Sommeren byder på et hav af udendørs aktiviteter, herunder koncerter, strandture, festivaler, havespil og selvfølgelig fester, der varer ved til den lyse morgen. 

Det er slut med at pakke sig ind i tykt tøj. Sommeren fejres letpåklædt, med solbriller i håret og en drink i den ene hånd mens du danser med vennerne til jeres favorit numre.

Hos PartyVikings finder du alt til sommerfesten - og mere til. I dette indlæg får du inspiration til, hvordan du holder årets sommerfest, uanset om det er en privat eller firma sommerfest.

Skal festen have et tema?

Sommeren er den oplagte mulighed til at fyre den af til et strand-, eller Hawaiitema. Med et tema til sommerfesten kan du opfordre gæsterne til at komme udklædt, så påklædningen passer til temaet.

Skab en stemningsfuld atmosfære med pynt og dekorationer, som passer til temaet. Oppustelige badedyr, palmer og anden farverig pynt er et must til både sommer,- og havefesten. Og er du den heldige ejer af en pool, vil gæsterne med garanti stå i kø for at springe i poolen med et af badedyrene.

Der findes et utal af forslag til sommerfester, så det er bare med at vælge et tema, som du føler er det rigtige for dig og dine gæster.

Aktiviteter til sommerfesten

Du behøver ikke lægge hjernen i blød for at komme på ideer til sommerfesten. Vi har nemlig samlet en række underholdende aktiviteter, der med garanti vil sætte gang i festen. Det gode ved at inkludere lege til sommerfesten er, at det samler folk og fungerer som en god isbryder, hvis nogle af gæsterne ikke kender hinanden.

 

Beer pong er nærmest et must, når det kommer til sommerfester. Der er intet bedre end at nyde en kold øl, når temperaturen overstiger 25 grader. Hvis du ikke ejer et sammenfoldeligt beer pong bord, kan du anvende et aflangt bord, hvor der opstilles plastikkrus, så to hold kan dyste mod hinanden. 

 

Slå din indre håndværker løs med det klassiske selskabsspil “slå søm i træstub”. Hvem er hurtigst til at slå sømmet i træstubben? Her skal du både være skarp og præcis, hvis du ønsker at vinde over dine venner. “Slå søm i træstub”  er underholdning for alle pengene, som vil garantere jer flere timers sjov.

 

Andre sjove aktiviteter er eksempelvis ølbowling, limbo, sækkeløb og ølstafet.

 

Hvis du er til de lidt mere rolige spil, er stigegolf, kongespil og petanque andre underholdende havespil, som samler gæsterne og byder ind til socialt samvær. Dyst i hold og se hvem der kaster bedst - det gælder om at holde tungen lige i munden.

Mad og drikkelse

Hvad skal du servere af mad til sommerfesten? Går du med en Hawaii-inspireret temafest, er vandmelon og ananas et must. Anret et bord fyldt med lækker farverig frugt, som gæsterne kan gå og småspise af i sommervarmen. 

Server lækre pokebowls til aftensmad - brug en kokosnød som skål for et mere autentisk udtryk. Du kan med fordel lade gæsterne lave deres egen hawaiianske pokebowl ved at stille skåle frem med alverdens fyld, som de kan tage af. Husk at dække maden til med fluenet, hvis den skal stå fremme i længere tid - så undgår du insekter i maden.

Det er oplagt at servere farverige drinks med sjove sugerør eller paraplyer. Eksperimenter med drikkevarerne og lav dine egne isterninger af hele bær eller kom spiselige blomster i isterningebakken. 

Pynt op til fest

Du må endelig ikke glemme dekorationen til sommerfesten. Sommerfest pynten er prikken over i’et. Det er “wauw-effekten”, som gæsterne vil huske. Pynt op med monstera og palme dekorationer og kunstige planter for et mere naturligt udseende.

Foregår festen i haven, kan du i stedet dekorere med pomponer og ballonguirlander i træerne, på rækværk eller lignende. 

Når mørket falder på, er det oplagt med lyskæder, som oser af hygge og varme, der får folk til at samle sig.

Borddækning til sommerfest

Hvis du går efter en mere budgetvenlig, billig sommerfest, kan du genbruge forskellige glas og flasker. Gamle syltetøjsglas fungerer fremragende som små vaser eller sågar som alternativ til drinksglas. Du kan vælge at spraymale dem, hvis de skal passe ind i temaet.

Vinflasker er også guld værd. I stedet for at smide dine gamle flasker ud, kan du anvende dem som en del af bordpynten, når mørket falder på. Put en LED vinprop i flasken og du har en billig stemningsspreder til at oplyse bordet om aftenen.