Er du på udkig efter den perfekte partystarter, er et drukspil et glimrende bud på at samle vennerne - og særligt hvis der er nogen, som ikke kender hinanden. Når det kommer til drukspil, gælder det om at hygge sig og have det sjovt med vennerne og bryde isen, mens der måske ryger nogle genstande indenbords. I dette blogindlæg har vi samlet 10 populære drukspil, som med garanti vil sætte gang i festen og få jer til at trække på smilebåndet og lattermusklen.

Liste over 10 sjove drukspil der garanterer en fest

Skab en dejlig aften i selskab med vennerne, drinks og sjove drukspil. Listen indeholder lege som er til at gå til og ikke kræver de vildeste kompetencer. Reglerne kan nemt læres, så du og vennerne hurtigt kan komme i gang med en sjov aften fyldt med underholdning og gode grin.

Vandfald

For at kunne spille det klassiske vandfald drukspil, skal du have styr på et par ting først. Du skal bruge: et kortspil med joker, en tom flaske uden låg og selvfølgelig drikkevarer.

 

Antal deltagere: 4-8.

 

  1. Placer den tomme flaske på midten af bordet og fordel spillekortene rundt om flasken, så de danner en cirkel.
  2. Hver spiller skiftes til at trække et kort, som symboliserer en regel for, hvad der skal ske.
  3. Kortet lægges oven på flasken, når opgaven er delt ud.
  4. Cirklen rundt om flasken må ikke brydes. Sker dette, skal der bundes en øl, cider eller hvad I beslutter jer for. Det samme gør sig gældende, hvis bunken med kort på flasken tipper.

 

De forskellige korts betydning i vandfald:

Det er yderst spændende at trække et kort. Der er mange at vælge imellem, og det er aldrig til at vide, hvad du ender med at få. 

 

Røde kort (2-5): Uddel antallet af slurke, der står på kortet, til en modstander.

Sorte kort (2-5): Du skal selv drikke antallet af slurke, som nummeret på kortet angiver.

6: Toiletkortet - Gem kortet til når trangen melder sig. Du vælger selv, hvornår du går på toilettet med en 6’er.

7: Kategorikortet - Find på en kategori, hvorefter hver spiller skiftes til at nævne en ting fra kategorien. Den som ikke kan nævne noget eller nævner en ting, der allerede er blevet sagt, skal drikke samme antal slurke, som antallet af runder. 

8: Fingeren på næsen-kortet - Her gælder det om at røre næsen med fingeren. Den som kommer sidst, skal drikke en slurk.

9: Regelkortet - Du får lov til at bestemme en regel, som alle de andre deltagere skal overholde.

10: Vandfaldskortet - Dette kort er meget udfordrende, Alle spillere skal nemlig drikke og må først stoppe, når deltageren til højre for en stopper.

Knægt: Alle mænd skåler og drikker.

Dame: Alle kvinder skåler og drikker.

Konge: Er du så heldig at trække kongen, får du selv lov til at blive konge og bestemme reglerne i spillet. Kongekortet skal placeres i panden, men falder det af, er du ikke længere konge. Du mister også kongeherredømmet, så snart en anden trækker kongekortet.

Es: Sniper-kortet. Dan en cirkel med din tommel- og pegefinger og sigt på en modspiller, mens du tæller højt. Det nummer du stopper ved, er det antal slurke, dit offer skal drikke.

Joker: Inden I starter spillet, kan I finde på jeres egen regel, som er gældende, når en af jer trækker en joker.

Bustur

Bustur drukspillet sætter gang i latteren, og kan spilles af folk i alle aldre. Du behøver ikke have kendskab til spillet, da det hurtigt kan læres. Det eneste som skal bruges, er et sæt spillekort og drikkevarer.

 

Spillet består af 4 runder, hvor hver enkelt spiller udfordres til at forudsige kortets farve og værdi.

 

De fire runder i bustur:

  • Sort/rødt
  • Højere/lavere
  • Indenfor/udenfor
  • Ruder/klør/hjerter/spar

 

Antal deltagere: Min. 4 (gerne flere).

 

  1. Først udvælges en uddeler, som er en vigtig rolle gennem hele spillet. Uddeleren sidder med alle spillekortene, som ved spillets start blandes grundigt sammen. Alle spillere placeres ved bordet, rundt om uddeleren.
  2. I første runde af Bustur trækker uddeleren et kort og spørger personen til venstre, om kortet er rødt eller sort. Hvis spilleren gætter rigtigt, må vedkommende dele en slurk ud til en modspiller. Svares der forkert, skal spilleren selv drikke en slurk. Når alle har været igennem runden, tages der hul på næste runde.
  3. I anden runde skal spillerne gætte, om uddelerens kort er højere eller lavere end det forrige. Ved korrekt svar skal en modspiller drikke, og ved et forkert svar skal spilleren selv drikke en tår. Opstår det samme nummer, skal begge spillere drikke en tår.
  4. I tredje runde af Bustur får spilleren uddelt to kort, mens uddeleren sidder tilbage med ét kort. Spilleren skal gætte, om uddelerens kort er indenfor eller udenfor de kort, som spilleren sidder med. Reglerne for at drikke ved forkert eller korrekt svar, er de samme som i tidligere runder.
  5. I den sidste runde skal spilleren gætte, om det næste kort er en ruder, klør, hjerte eller spar. Ved korrekt svar må spilleren uddele hele fem slurke til en af modspillerne. Ved forkert svar skal spilleren selv drikke 5 slurke af sin øl eller drink.

 

Fireball

Sæt gang i aftenen med en omgang fireball drukspil, også kaldet stack cup. Til spillet skal du bruge minimum 10 plastikkoppper, to bordtennisbolde, to tomme kopper og alkohol.

 

Antal deltagere: Min.4 (gerne flere).

 

  1. Fyld kopperne op med 1/4 øl, cider, eller hvad I bliver enige om, og placer dem i en cirkel på et bord. Den midterste kop (kongen) fyldes med 3/4 alkohol. Placer de to tomme kopper ud for hver spiller, som starter omgangen.
  2. Hver spiller skal nu bounce sin egen bordtennisbold og forsøge at ramme den tomme kop. 
  3. Rammes der i første forsøg, må spilleren sende koppen videre til en vilkårlig spiller.
  4. Skal der flere forsøg til, må spilleren sende koppen i urets retning.
  5. Ender en af spillerne med to kopper, skal vedkommende stoppe med at bounce og i stedet tage en kop med alkohol fra cirklen.
  6. Rammes en af kopperne fra midten (mens du forsøger at ramme din tomme kop), skal du drikke koppen med alkohol. 
  7. Spillet er slut, når en af spillerne har drukket “kongen”. 

 

Pyramide

Pyramide drukspillet er et klassisk spil, som de fleste nok har prøvet. Reglerne er simple, og der kræves kun et kortspil for at komme i gang. 

 

Antal deltagere: 4-8.

 

  1. Læg spillekort på bordet med bagsiden opad, så de danner en pyramide på 5 rækker. Der skal være 5 kort nederst og afsluttes med 1 kort øverst. 
  2. Hver spiller får uddelt 4 kort, som vedkommende skal huske, hvorefter de lægges væk med bagsiden opad.
  3. Den første spiller vender et kort fra den nederste række i pyramiden, og det er nu, det gælder om at huske sine kort. Hvis en af spillerne har samme værdi som kortet fra pyramiden, må vedkommende dele en tår ud til en medspiller. Her kan du vælge enten at tale sandt eller bluffe. 
  4. Modtageren skal vælge, om hun vil drikke tåren eller satse og gætte på, at uddeleren bluffer. Hvis der er tale om bluf, er det uddeleren, som skal drikke det dobbelte antal slurke. Er der ikke tale om bluf, skal modtageren selv drikke det dobbelte antal.
  5. Herefter skiftes I til at vende kortene, én efter én fra bunden mod toppen.

 

Så mange slurke skal der drikkes:

 

  • Nederste lag = 3 slurke
  • Andet lag = 4 slurke
  • Tredje lag = 5 slurke
  • Fjedre lag = 6 slurke
  • Toppen = Der bundes

 

Ved fejlgæt eller bluf skal der drikkes det dobbelte antal slurke.

Jeg har aldrig

Lær dine venner endnu bedre at kende med “jeg har aldrig” drukspillet. Det eneste I skal bruge, er jeres fantasi og noget at drikke.

 

Antal deltagere: Min. 5.

 

  1. Sæt jer i en rundkreds og gå nu på runde, mens den enkelte spiller siger en sætning med “jeg har aldrig”. De spillere som tidligere har udført handlingen, skal nu tage en slurk af deres drink.
  2. Det er helt op til jer selv, hvor sjove, frække eller pinlige spørgsmål I finder på. Jo mere alkohol I får indenbords, jo mere intense bliver spørgsmålene typisk. 

Flip cup

Flip Cup er et amerikansk drukspil, som er blevet særligt populært i Europa. Her gælder det om at flippe sit krus på hurtigst tid.

 

Antal deltagere: 2-8 fordelt på to hold.

 

  1. Når I er inddelt i to hold, placerer I hvert jeres krus på langsiden af et bord.
  2. Der tælles ned, og de første deltagere starter med at bunde sit krus, hvorefter kruset skal flippes.
  3. Flip kruset ved at placere det en anelse ud over bordkanten og sørg for at kruset vender sig 180 grader, så det lander på “hovedet”.
  4. Vinderen er det hold, som først får drukket og flippet alle sine kopper.

Ringspil

Prøv at udfordre dine præcisionsevner i ringspillet, som er et sjovt spil, der kan spilles en-mod-en. Her gælder det om at få point ved at ramme krogen. Vinderen er den med flest point, og taberen skal tage et shot.

 

  1. I skiftes til at svinge tråden frem og tilbage, mens I sigter efter krogen. Hver gang du rammer krogen, må du rykke klodsen en tand tættere på modstanderen.
  2. Vinderen er den, som får rykket klodsen helt hen til modstanderen.

Beer pong

Beer pong er et famøst spil, som går igen til mange fester. Og det er ikke helt uden grund. Spillet er nemlig simpelt og kræver kun nogle plastikkopper og en bordtennisbold. Hvis du og vennerne er bidt af beer pong, kan I med fordel investere i et sammenfoldeligt beer pong bord, som I nemt kan have med rundt til fester.

 

Antal deltagere: 4-8 inddelt i to hold.

 

  1. Opstil plastikkopper i kejleformation i hver ende af et aflangt bord.
  2. Herefter skiftes hvert hold til at kaste en bordtennisbold i modstanderens kop, som indeholder alkohol. Hvis bolden ryger i koppen, skal en af modspillerne drikke det hele.
  3. Spillet slutter først, når det ene hold har ramt alle modstanderens kopper.

Cheers

Brætspillet Cheers er et hyggeligt og socialt drukspil, som kan spilles med vennerne over en drink eller øl. Det er helt op til jer selv at vurdere, hvor meget alkohol der skal med i spillet. Cheers kan sagtens spilles uden alkohol, hvis I ønsker at have en lille pause fra festen, og bare vil slappe af. 

 

Antal deltagere: Op til 6.

 

Spillet indeholder 15 forskellige lege, så der er rig mulighed for at afprøve lidt forskelligt.

Træmand

Drukspillet træmand er et sjovt og simpelt spil, som ikke kræver andet end en terning og nogle drikkevarer. Når man er træmand, skal man drikke hver gang en spiller slår en 3’er.

 

Antal deltagere: 5 

 

  1. Sæt jer rundt om et bord, hvor I skiftes til at slå med terningen. Den første som slår 3, må udnævne en træmand.
  2. Den næste spiller, som slår tre, bliver den nye træmand. 
  3. Hvis træmanden slår en 3’er, må vedkommende give stafetten videre til en af de andre spillere.
  4. Slår deltagerne 1,2,4,5 eller 6 gælder følgende regler:

 

  • 1 - Fælles skål
  • 2 - Uddel 5 slurke til en anden spiller
  • 3 - Træmand
  • 4 - Personen til venstre skal drikke 5 slurke
  • 5 - Personen til højre skal drikke 5 slurke
  • 6 – Du skal selv drikke 5 slurke

 

Det gode ved træmand er, at I nemt at lave jeres egne regler for ternineslagene.